Acupunctura vs Medicina Vestica

Exista o poveste frumoasa, re-istorisita de catre experta in fertilitate Jane Lyttleton, in care cele 2 sisteme de medicina – Vestica si Chinezeasca  – sunt comparate. Ambele sisteme medicale au puncte forte dar si slabiciuni si sunt adesea folosite sinergic pentru a trata boli sau dezechilibre.

„Sa ne imaginam ca pacientul nostru de astazi este o masa rotunda, care, fiind bolnava, a ajuns sa aiba colturi ascutite – of Doamne! Masa merge sa consulte un specialist in colturi. ‘ Stai linistita, draga mea masa. Te facem noi rotunda la loc imediat!” Ei bine, specialistul avea oarecare dreptate. Operatia a fost executata chiar in ziua urmatoare. Chirurgul, manevrand un fierastrau, a indepartat colturile mesei. Procedura a fost destul de dureroasa, dar realizata si incheiata rapid si eficient. Din nefericire, specialistul in colturi a taiat un pic prea aproape de cel de-al patrulea picior iar masa si-a pierdut partial unul dintre picioare. Tablia totusi, chiar daca nu este perfect rotunda si neteda, nu mai are colturi ascutite.

Dar … sa ne imaginam ca masa ar fi mers la un batran profesor Chinez. ‘Of, of, dar cum au aparut colturile astea?’ s-ar fi intrebat el; dupa care ar fi pipait cu atentie si pe indelete lemnul aflat in colturile mesei, tablia mesei si picioarele ei. ‘Mda.’ ar fi spus el dupa o vreme, ‘te pot ajuta sa redevii rotunda.’ Apoi, ar fi scos o pila fina, ar fi aplicat-o pe unul dintre colturi si s-ar fi apucat de pilit. Si ar fi pilit … si ar fi pilit … Si … chiar daca operatiunea ar fi fost de durata si obositoare, necesitand foarte multa rabadare atat din partea mesei cat si din partea doctorului, si chiar daca ar fi durat chiar si un an pana cand masa ar fi redevenit ea insasi din nou, pana la urma ar fi fost din nou perfect neteda, frumoasa, puternica si perfect rotunda ca la inceput.”

Jane Lyttleton

Efectele adverse ale medicinei vestice – contururi rigide si picioare stricate – sunt uneori un pret prea mare care il avem de platit pentru un tratament cu eficienta imediata. Dar promisiuna unui rezultat rapid si eficient ne determina sa alegem acest tip de tratament, adesea in ciuda riscurilor! Desigur ca daca „a avea colturi” este o situatie care ameninta viata, atunci tot ceea ce ne dorim este eficienta si rapiditate. Dar… atunci cand colturile nu sunt chiar o stare critica, ci mai curand o problema legata de calitatea vietii, atunci o abordare mai lenta si mai subtila isi are avantajele sale de contestat.

In ce consta tratamentul cu acupunctura pe care il veti primi in Cabinetul de Acupunctura Constanta?

O consultatie completa care cuprinde analiza energetica a meridianelor pentru a ne ajuta sa identificam radacina problemei care va aduce la cabinet. Tratamentul initial ar trebui sa se desfasoare de trei ori pe saptamana timp de 4 saptamani. Astfel vom avea la dispozitie o luna intreaga pentru a evalua efectele si a ajusta tratamentul pentru a-l optimiza. Dupa aceasta perioada tratamentul poate fi realizat de 2 ori pe luna pentru a mentine efectele.

Este posibil ca aceasta varianta de tratament sa fi se pare greoaie dar efectele sale sunt cu adevarat excelente si de lunga durata. Nu uitati ca acupunctura este interesata in special de calitatea starii voastre generale de sanatate.

Dr. Melinte-Moraru Oana

Cabinet Acupuntura – strada Sabinelor nr. 14 Constanta

Programari la 0725198583

Leave comment

strada Ion Rațiu, nr. 119 A, Constanța

Dr. Melinte-Moraru Oana. Acupedia - Clinica de Acupunctura Constanta

0725 198 583

Programează-te Acum!

Program Tratamente

Luni-Miercuri-Vineri: 15:30 - 18:30
WhatsApp WhatsApp Receptie Acupedia