Migrene? Dureri de Cap? Acupunctura si Acupresura!!!

Multe persoane, in special femei, dar nu numai, sufera intr-un moment sau altul al vietii din cauza durerilor de cap care pot sa mearga pana la nivel de migrena. Probabil ca multe dintre aceste persoane se intreaba daca tehnicile de acupunctura si/sau acupresura amelioreaza cu adevarat o suferinta atat de severa.

Durerile severe de cap si migrenele pot fi atat de dureroase incat adesea au un impact negativ urias asupra calitatii vietii. Din acest motiv gasirea unei metode de ameliorare a unei afectiuni care perturba atat de multe persoane este o prioritate pentru mine iar identificarea si utilizarea punctelor in functie de descrierea individuala, a devenit o adevarata provocare.

Am intalnit destul de multe persoane care prefera acupresura, acupuncturii, motiv pentru care am decis sa va dau cateva detalii la aceasta tehnica in acest diagnostic generic, de tip vestic.

Acupresura nu trebuie confundata cu acupunctura. Ea a fost utilizata in multe culturi  de-a lungul a mii de ani. Rapoarte detaliate cu privire la utilizarea acupresurii dateaza de mai bine de 800 de ani in China.

Dar … chiar functioneaza aceste metode? CU SIGURANTA!

Foarte multe dintre aceste metode s-au demonstrat ca fiind extrem de eficiente. Nu pentru ca utilizeaza cine stie ce magie, ci pentru ca, in general, tehnicile de masaj au efecte benefice, la toate nivelele, asupra intregului corp si asupra sanatatii, iar acupunctura si acupresura au rolul de a mobiliza si de a fluidiza energia vitala, blocata la diferite nivele si din diferite motive.

Una dintre cele mai eficiente metode consta in presarea si punctionarea punctului numit VB 20 sau, traditional, Poarta Constientei. Desi aceasta denumire suna magic, vorbim de fapt despre un set de puncte situate cu aproximativ 2,5 cm mai jos de baza craniului de o parte si de alta a coloanei vertebrale. Daca in timpul unei migrene veti masa aceste puncte cu degetele voastre este foarte probabil ca veti resimti o detensionare a capului si o ameliorare a durerii provocate de migrena.

Eficacitatea acestei metode poate fi tradusa in mod simplist, vestic, prin detensionarea musculara si, prin urmare, un prim pas in afectarea migrenei in sine. In medicina Traditionala Chineza, energia blocata in meridianul Vezica Biliara este mobilizata si repusa in circulatie, astfel incat migrena cedeaza.

Migrene? Dureri de cap? Acupunctura si acupresura va ajuta cu siguranta. Efectele sunt rapide si de lunga durata, neinvazive, cu adevarat relaxante, angrenand dupa ele efecte benefice asupra intregului organism.

Share:
Leave comment

strada Ion Rațiu, nr. 119 A, Constanța

Dr. Melinte-Moraru Oana. Acupedia - Clinica de Acupunctura Constanta

0725 198 583

Programează-te Acum!

Program Tratamente

Luni-Miercuri-Vineri: 15:30 - 18:30
WhatsApp WhatsApp Receptie Acupedia