Acupunctura pentru Insomnie

Una dintre cele mai frecvente probleme care mi-au adus pacienti la cabinet in ultima vreme a fost INSOMNIA.

Somnul este absolut vital pentru o functionare corecta a corpului uman. Fara somn, fiecare aspect al vietii noastre va fi afectat in mod negativ. Insomnia poate avea nenumarate cauze mai mult sau mai putin usor decelabile, incepand cu durerile de orice fel si sfarsind cu stresul cotidian.

Exista o multitudine de medicamente ale medicinii moderne care se pot utiliza in tratarea insomniei, chiar daca ele pot avea nenumarate efecte adverse.

Pe de alta parte exista un numar infinit mai mare de tratamente antice care pot fi utilizate pentru tratarea si rezolvarea cauzelor si simptomelor insomniei. Acupunctura este unul dintre aceste tratamente antice, complet lipsite de efecte adverse.

Acupunctura a fost folosita mii si mii de ani pentru a trata insomnia. Ea poate trata stresul, durerea, si ca urmare insomnia, fara a prezenta efectele adverse care sunt de cele mai multe ori legate de medicatia moderna. Fiecare persoana este diferita si unica, si … la fel sunt si cauzele insomniei. Un caz de insomnie trebuie studiat corespunzator si tratat in consecinta de catre medicul acupunctor.

Cele mai frecvente cauze ale insomniei includ:

  • Stresul si anxietatea – daca sunteti stresat/a si / sau anxios, mintea nu se poate relaxa. Din acest motiv veti avea dificultati in a adormi, iar creierul vostru se va gandi in permanenta la ceva. Acupunctura poate rezolva aceasta cauza scazand reactia organismului vostru la stres si anxietate. Tratamentele de acupuntura pot sa va faca sa fiti mai putin stresati, ceea ce reprezinta un beneficiu evident! Majoritatea pacientilor vor avea nevoie de mai multe cure de tratament pentru a rezolva complet afectiunea.
  • Dependentele – daca sunteti dependenti de un anumit tip de substante, cum ar fi, in special, cofeina, este posibil sa aveti dificultati in a adormi. Tratamentele prin acupunctura va pot ajuta sa luptati cu acest gen de dependente. Dependenta de cofeina, desi nu deranjeaza prea tare, este totusi o problema mai mare decat va puteti imagina.
  • Durerea – este cel mai frecvent motiv de insomnie. Daca suferiti din cauza vreunui tip de durere, nu va veti putea relaxa si nu veti putea adormi. Astfel somnul vostru va avea foarte mult de suferit. Tratamentele cu acupuntura pot ameliora sau vindeca complet durerea. Odata ce durerea este tinuta sub control, somnul devine mult mai usor. Este posibil sa fie necesara utilizarea tratamentelor cu acupuntura pe o perioada mai lunga de timp, pentru a rezolva complet problema.

 

Daca suferiti de insomnie, fiecare aspect al vietii voastre are de suferit. Exista multe tratamente care sunt prea severe si care pot dauna. Acupunctura pentru insomnie este o tehnica straveche care si-a dovedit eficacitatea de-a lungul a mii de ani.

Leave comment

strada Ion Rațiu, nr. 119 A, Constanța

Dr. Melinte-Moraru Oana. Acupedia - Clinica de Acupunctura Constanta

0725 198 583

Programează-te Acum!

Program Tratamente

Luni-Miercuri-Vineri: 15:30 - 18:30
WhatsApp WhatsApp Receptie Acupedia