AuriculoTerapia – o nouă opțiune disponibilă la Acupedia

Auriculoterapia este adesea descrisă ca reflexoterapie pentru ureche. Este de obicei considerată o formă de acupunctură. În schimb, există sute de puncte pe ureche care reprezintă un micro-sistem al corpului, cu puncte pentru zone atât fizice, cât și emoționale. Stimularea acestor puncte este cunoscută sub numele de Auriculoterapie.

Auriculoterapia își are rădăcinile în medicina tradițională chineză. Așa cum această artă de vindecare antică definește punctele de acupunctură de pe corp pentru tratarea diferitelor afecțiuni, puncte similare sunt definite pe ureche. În anii 1950, Dr. Paul Nogier din Lyon, Franța a reeditat hărțile tradiționale chineze de reprezentare a punctelor auriculare într-un sistem mai explicit. Lucrarea doctorului Nogier a demonstrat că urechea este, de fapt, o micro-hartă a întregului corp (un făt inversat), cu toate părțile corpului reprezentate. Astfel, toate părțile corpului pot fi tratate cu ajutorul urechii externe. Susținătorii cred că auriculoterapia funcționează deoarece multe dintre terminațiile nervoase din ureche se conectează la părțile hormonale ale creierului și la organele din corp.

Fiecare pată de pe ureche este stimulată pentru a trata probleme specifice. Acupuncturistul dvs. nu numai că știe ce să abordeze atunci când face o analiză auriculară, dar poate viza direct zone pentru a trata diferite situații de sănătate. Medicul dumneavoastră va începe tratamentul prin inspectarea punctelor care pot fi legate de starea dumneavoastră de sănătate. După localizarea acestor puncte, acestea vor fi tratate prin diferite metode de tratament, cum ar fi ace de acupunctură, semințe de Vacaria – aplicate pe punctele ce trebuie stimulate fără a penetra pielea, stimulare cu laser sau stimulare electrică ușoară. Stimularea electrică are avantajul de a furniza și detectarea electrică a punctelor active pentru un tratament precis.

În timpul tratamentului, este posibil să simțiți o greutate sau o senzație electrică ușoară, dar pacienții, în general, nu simt nimic. Tratamentele pot fi parte dintr-o serie sau un singur tratament poate fi suficient, în funcție de starea dumneavoastră de sănătate. Auriculoterapia poate fi, de asemenea, utilizată alături de tratamentele regulate de acupunctură pentru a prelungi și amplifica efectele tratamentului. Deoarece, în general, nu există efecte secundare, auriculoterapia este un tratament neinvaziv, adecvat pentru toate vârstele.
Auriculoterapia este utilizată pe scară largă pentru controlul durerii și dependențe de tot felul (nicotina, droguri, mâncare, alcool). De asemenea, s-a dovedit clinic că ajută la stres și anxietate, depresie, alergii, sindrom premenstrual, probleme de vedere și multe altele. Multe afecțiuni de sănătate pot fi tratate cu Medicina Auriculară ca formă principală sau formă suplimentară de tratament.

Auriculoterapia ar trebui considerată de cei cu afecțiuni care afectează negativ sănătatea fizică, mentală și emoțională ca o altă opțiune pentru a ajuta la vindecarea organismului.

Auriculoterapia trebuie să fie o oțiune valabilă pentru cei care au nevoie de tratament cu acupunctură, dar teama de ace îi ține departe de medicul acupuncturist.

Leave comment

strada Ion Rațiu, nr. 119 A, Constanța

Dr. Melinte-Moraru Oana. Acupedia - Clinica de Acupunctura Constanta

0725 198 583

Programează-te Acum!

Program Tratamente

Luni-Miercuri-Vineri: 15:30 - 18:30
WhatsApp WhatsApp Receptie Acupedia