Acupunctura Cosmetica

In China, Acupunctura Cosmetica a fost utilizata inca din timpul Dinastiei Sung (960 IC – 1270 IC) si era utilizata de concubinele imparatului si de Imparateasa insasi. Acest tip de acupunctura implica isertia unor ace mici si extrem de subtiri in pielea fetei, si intr-o serie de puncte de pe corp.

In baza principiilor antice ale Medicinei Traditionale Chineze, acupunctura cosmetica are rolul de a creste circulatia energiei si a sangelui la nivelul fetei. Aceasta crestere a circulatiei determina sporirea cantitatii de nutrienti, colagen si elastina la nivelul fetei. Acupunctura cosmetica are deasemenea rolul de a scadea nivelul de stres si de a imbunatati sanatatea generala, ceea ce se va reflecta deasemenea la nivelul fetei.

Efectele acupuncturii cosmetice pot varia, de la persoana la persoana. Dar, in general ele includ o stralucire si uniformitate crescute ale tenului, o scadere a profunzimii liniilor, diminuarea congestiei din jurul ochilor si o ridicare generala a liniilor fetei, inclusiv in regiunea maxilarului. De fapt, un studiu din 1996 a raportat prin Jurnalul de Acupunctura Clinica, ca 90% dintre cei 300 de participanti la studiu au raportat imbunatatire evidente in structura generala a tenului, cu diminuarea ridurilor si o senzatie de reintinerire generalizata la nivelul intregului organism. Mai mult de-atat, multe persoane raporteaza o serie de alte imbunatatiri obtinute din acupunctura cosmetica, cum ar fi digestie mai buna, scaderea stresului, mai putin disconfort menstrual, reducerea bufeurilor, scaderea numarului si frecventei aparitiei puseelor acneice, etc..

Aproape oricine poate beneficia de acupunctura cosmetica, dar, in general, persoanele sanatoase vor vedea aparitia rezultatelor in mod special la nivelul pielii. Fumatorii, persoanele cu digestie defectoasa, si cei care sufera de boli cronice ar trebui sa se adreseze inainte de tratamentul cu acupunctura cosmetica, imbunatatirii starii de sanatate. Acupunctura cosmetica poate agrava durerile de cap de tip migrena.

Deficienta acupuncturii cosmetice ar putea fi aceea ca, spre deosebire de efectele imediate ale Botoxului sau chirurgiei estetice, tratamentul prin acupunctura necesita de obicei 10 – 14 sedinte de tratament pentru a obtine rezultatele scontate. Si, in plus, desi rezultatele sunt cu adevarat notabile, este relativ imprevizibil modul si localizarea pe care o vor alege pentru a se manifesta.

Multe persoane care nu au facut niciodata acupunctura o considera ca fiind dureroasa. In realitate, majoritatea celor care au facut acupunctura nu o descriu niciodata ca fiind dureroasa. Poate exista un anumit nivel de disconfort atunci cand acele sunt inserate, iar unele parti ale corpului sunt mai sensibile decat altele, dar, totusi, acupuncturistul poate utiliza diferite metode de insertie a acelor astfel incat sa diminueaza senzatia neplacuta. Majoritatea pacientilor considera acupunctura ca fiind extrem de relaxanta, unii adormind chiar in timpul sedintelor de acupunctura imediat dupa insertia acelor.

Acupunctura cosmetica este extrem de sigura. Nu exista nici un fel de risc de desfigurare, nu exista timp de recuperare asociat procedurilor. Majoritatea clientilor pot merge direct la servici dupa sesiunea de acupunctura cosmetica, simtindu-se relaxati si reincarcati energetic. Deoarece acupunctura cosmetica aduce beneficii sanatatii si scade perceptia stresului in timp ce va imbunatateste aspectul fetei, ea este considerata o terapie de reintinerire din toate punctele de vedere.

Leave comment

strada Ion Rațiu, nr. 119 A, Constanța

Dr. Melinte-Moraru Oana. Acupedia - Clinica de Acupunctura Constanta

0725 198 583

Programează-te Acum!

Program Tratamente

Luni-Miercuri-Vineri: 15:30 - 18:30
WhatsApp WhatsApp Receptie Acupedia