Endometrioza si Acupunctura

Una dintre cele mai frecvente acuze ale pacientelor care trec pragul cabinetului de acupunctura din Constanta, este ENDOMETRIOZA.

Definitia alopata (clasica) a endometriozei este cresterea anormala a celulelor endometriale (celulele care se desprind de peretii uterului in fiecare luna la menstruatie) in afara uterului. Endometrioza afecteaza femeile care se afla intre perioada pubertatii si menopauza. In timp ce cele mai multe cazuri sunt diagnosticate la femeile cu varsta in jurul valorii de 25-35 ani, endometrioza a fost raportata si la fete in varsta de 11 ani. Acest diagnostic il intalnim si la menopauza dar foarte rar.

 

Printre alte simptome ale endometriozei se numara:
– dureri abdominale
– diaree/ constipatie
– dureri de spate
– sangerari menstruale neregulate
– prezenta sangelui in urina

Sursa: http://www.contraboli.ro/endometrioza-cauze-simptome-diagnostic-tratament/ 

Din punctul de vedere al Medicinei Traditionale Chineze (MTC) tratamentul endometriozei implica, in general, intelegerea diagnosticului MTC adecvat. Acest diagnostic alaturi de evaluarea diagnostica individuala a fiecarei paciente in parte sta la baza dezvoltarii unei scheme terapeutice care trateaza atat afectiunea cat si starea generala a organismului – trateaza cauza nu simptomele!

Factorii contributori, in mod obisnuit, la dezvoltarea endometriozei sunt Stagnarea Qi-ului (energiei vitale) la nivelul Ficatului sau Staza Sanguina generalizata.

Stagnarea Qi-ului la nivelul Ficatului atrage dupa sine urmatoarea simptomatologie: senzatie de greutate pe piept, durere si/sau distensie abdominala, sughit, greata, varsatura, apetit scazut, diaree, depresie, schimbari de dispozitie, sindrom premenstrual, dureri/senzatie de greutate la nivelul sanilor, menstruatii dureroase si neregulate.

Pentru tratamentul simptomatic initial al endometriozei insotite de simptomele de mai sus, acupuncuristul va face o selectie de puncte dintre cele 19 aferente sindromului. Menirea tratamentului este sa: creeze o miscare a sangelui si Qi-ului stagnant, sa limpezeasca mintea, sa amelioreze distensia sanilor, sa regularizeze ciclul menstrual, si sa inlature durerea abdominala joasa.

Staza Sanguina atrage dupa sine urmatoarea simptomatologie: probleme de infertilitate, in special cele aparute dupa o nastere anteriora, borborisme, balonari, constipatie, senzatie stranii cu privire la dimensiunile corpului – femei de talie normala care se simt foarte mari sau foarte mici in raport cu propriul corp. Menirea tratamentului este sa: miste sangele blocat in tesuturi, sa amelioreze durerile abdominale si cele situate la nivelul sanilor, reglarea ciclului menstrual, cantitativ si calitativ, reintegrarea imaginii exterioare. Medicul acupuncturist va alege dintr-o serie de 7 puncte aferente acestui sindrom.

Programari pentru consultatii si evaluari – 0725198583, Dr. Melinte-Moraru Oana

Adresa Cabinet – strada Sabinelor nr 14, Constanta

 

Leave comment

strada Ion Rațiu, nr. 119 A, Constanța

Dr. Melinte-Moraru Oana. Acupedia - Clinica de Acupunctura Constanta

0725 198 583

Programează-te Acum!

Program Tratamente

Luni-Miercuri-Vineri: 15:30 - 18:30
WhatsApp WhatsApp Receptie Acupedia