Anxietatea si Atacurile de Panica in Prisma Acupuncturistica

Anxietatea si Atacurile de Panica au devenit unul dintre cele mai selectate simptome dintre cele evidentiate cu ajutorul Evaluarii Digitale a Meridianelor (EDM)!

Din acest motiv, consider ca este necesar sa le punem intr-un context usor de identificat pentru toata lumea, deoarece ele pot fi SUBSTRATUL si nu PRINCIPALA manifestare a unui tip de dezechilibru. 

Exista, in Medicina Traditionala Chineza, mai multe tipuri de Boli care pot produce astfel de manifestari. Este vorba de Boli determinate de Excese Energetice si Boli determinate de Deficiente Energetice. 

Principalele boli determinate de excesele energetice sunt:

  1. Stagnarea Sangelui asociata cu Exces Energetic Cardiac – atacuri de panica (senzatie brusca de lesin, ameteala, cu respiratie rapida si superficiala, palpitatii, presiune la nivelul pieptului), insomnie, vise agitate, puls slab, posibil neregulat
  2. Stagnarea Umezelii cu afectare Cardiaca – anxietate cuplata cu depresie emotionala in contextul insomniilor, cosmarurilor, cu ameteli si transpiratii – persoanele care identifica acest set de simptome pot fi irascibile, tensionate, ofteaza frecvent.

Semnele si Simptomele afectarii de Tip Exces sunt, in general, urmatoarele:

Bolile determinate de deficientele energetice sunt:

  1. Deficienta de Yin – determina golirea energetica a inimii cu afectarea ulterioara a Spiritului (Mintea) – anxietate provenita dintr-un sentiment de frica si/sau amenintare, agitatie incontrolabila, palpitatii, transpiratii nocturne, frisoane, inrosirea brusca a fetei, incalzirea palmelor, uscaciunea gurii si/sau a gatului, ameteala, tiuituri si/sau vajaiala in urechi, puls rapid
  2. Deficienta sanguine si energetica la nivel cardiac – poate sa apara dupa o boala cronica – palpitatii obositoare, respiratie superficiala si insuficienta, ameteala, memorie afectata, insomnie, paloarea
  3. Deficienta de Yang la nivel cardiac – poate sa apara ca o evolutie a Deficientei sanguine si energetice la nivel cardiac, iar palpitatiile se agraveaza pana la provocarea lesinului, respiratia este superficiala, apare senzatia de piept strivit, aversiune la frig sau curentii de aer, maini si picioare foarte reci, ameteala permanenta.

Oricare dintre asocierile de simptome enumerate mai sus, netratate corespunzator, la timp, poate evolua pana la teama de parasi domiciliul (agorafobie), teama continua de boli grave si/sau foarte grave si ireversibile (ipohondria).

De cele mai multe ori medicina clasica asociata seturile de simptome enumerate cu Sindromul Neuro-Vegetativ sau Sindromul Vagal.

In oricare dintre situatii, analizele de laborator si testele imagistice NU evidentiaza anomalii structurale care ar putea determina starile respective.

SINGURA care va poate ajuta cu adevarat este ACUPUNCTURA! 

Share:
Leave comment

strada Ion Rațiu, nr. 119 A, Constanța

Dr. Melinte-Moraru Oana. Acupedia - Clinica de Acupunctura Constanta

0725 198 583

Programează-te Acum!

Program Tratamente

Luni-Miercuri-Vineri: 15:30 - 18:30
WhatsApp WhatsApp Receptie Acupedia