6 semne care vă spun că Acupunctura Funcționează

Acupunctura nu este un tratament singular. … este genul de tratament cu efect cumulativ. Asta înseamnă că fiecare sesiune de tratament se construiește pe cea anterioară, și este bază pentru următoarea.
Există anumite situații în care acupunctura produce efecte imediate. Totuși, aceste situații sunt mai mult excepțiile decât regula – iar, atunci când se întâmplă au tendința să fie efecte de scurtă durată.
Dacă vă doriți efecte de lungă durată, în special în cazul bolilor cronice, trebuie să vă angajați cu adevărat în procesul de tratament.
Această abordare nu este chiar familiară vesticilor – așa cum suntem și noi – , obișnuiți cu gratificații imediate obținute în toate aspectele vieții de zi cu zi, inclusiv în modul de îngrijire a sănătății. Fiind forțați să adoptăm o metodă de tratament pe termen lung, cu efect cumulativ, poate fi confuzant și frustrant în același timp.
Din fericire, există câteva indicații care denotă că organismul reacționează la acupunctură, chiar dacă simptomele primare nu au fost încă rezolvate. Când aceste semne au apărut, înseamnă ca ameliorarea simptomelor nu este departe!
Iată 6 semne care indică faptul că acupunctura funcționează.

1. Dormiți mai bine
Acesta este unul dintre cele mai obișnuite semne care demonstrează că acupunctura își face treaba. Mulți insomniaci care cer ajutorul acupuncturii din alte motive sunt surprinși să constate că problemele lor de somn încep să se rezolve – adesea fără să fi menționat această problemă medicului acupunctor. Chiar dacă nu sunteți o persoană care să aibă probleme cu somnul, tot veți constata că somnul vă este mai profund, mai odihnitor, mai rar întrerupt, sau că, dimineața, la trezire, vă simțiți mai odihniți.

2. Sunteți mai bine conectați
Atunci când acupunctura începe să își facă efectul, se simte de parcă simțurile voastre s-au recuplat. Auziți mai bine ciripitul păsărilor. Cerul se vede mai albastru. Sesizați textura fustei pe pielea piciorului. Literalmente simțiți mirosul trandafirilor. Mâncarea capătă gust!
Sunteți mai bine conectați la senzațiile propriului corp. Descoperiți cum vă încordați umerii atunci când stați în fața computerului. Sau descoperiți că, deîndată ce se întâmplă ceva stresant, stomacul vi se strânge iar respirația devine superficială.
Dacă simțiți că lumea voastră a trecut de la o viziune normală la o experiență HD, înseamnă că acupunctura funcționează.

3. Sunteți mai bine conectați emoțional
Mulți dintre noi sunt incredibil de abili în a ocoli conștientizarea emoțiilor ce ne străbat corpul. Este un mecanism de apărare care ne permite să evităm să facem față acestor probleme – până la un punct, desigur, la care corpurile noastre încep să plătească prețul cuvenit stocării emoțiilor respective la un nivel sau altul. Majoritatea persoanelor care caută ajutorul acupuncturii au de-a face, cel puțin la un anumit nivel, cu stresul emoțional ca factor contributor al simptomelor fizice.
Acupunctura este … precum curățarea unei cepe!! Strat după strat, ne expune, până când ajunge la miezul problemei. Deoarece acupunctura funcționează prin rezolvarea cauzei unei afecțiuni, procesul poate determina apariția unor emoții suprimate.
Este posibil să fiți mai predispuși să plângeți, să fiți mai sentimentali decât în mod obișnuit. În general, emoțiile – bune sau rele – se resimt intens.
Și acesta este un lucru bun! Este un semnal care anunță că straturile au fost îndepărtate iar rezolvarea problemei de bază este aproape. Acupunctura funcționează.

4. Aveți mai multă energie
Deși primirea acupuncturii este o experiență relaxantă, bazată pe o împământare energetică, nivelul vostru energeti este posibil să crească în orele sau zilele ce urmează tratamentului. Asta înseamnă că acupunctura a amestecat în cratiță și a stimulat mișcarea energetică de-a lungul meridianelor – iar acum, o mișcare energetică regulată, constantă este principala responsabilă de rezolvarea simptomului vostru principal.
Rezerva de energie pe care acupunctura o produce este diferită de energia oarecum frenetică a vieții voastre de zi cu zi. Este genul de energie care vă face să vă simțiți mai vii și mai conectați decât în mod obișnuit. Este posibil să observați ca sunteți mai puțin obosiți în timpul zilei, mai bine motivați să va plimbați sau … chiar puteți sesiza că pasul este un pic mai vioi!

5. Sunteți mai puțin stresați
Contrar stereotipului de acupunctura-medicina-hipiotă, acupunctura nu vă trimite într-un zonă de brambureală psihică. Nu vă amorțește mintea. Chiar dacă înlătură barierele.
Acupunctura vă poate regla starea de spirit astfel încât să fiți mai puțin afectați și mai bine echipați pentru a gestiona secvențele stresante din viața voastră. Stresul nu o să dispară, dar, dacă vă simțiți mai puțin enervați de el, înseamnă că acupunctura funcționează.

6. Sunteți mai constanți din punct de vedere digestiv
Vă amintiți ce am spus mai devreme despre mișcarea regulată, constantă a energiei de-a lungul meridianelor cum că este modul prin care până la urmă simptomul principal va fi rezolvat? Ei bine, unul dintre cei mai clari indicatori ai mișcării energetice prin meridiane este reflectat de sănătatea digestivă.
Sistemul de organe și meridiane care reglează digestia sunt conectate la toate structurile și funcțiile din întregul corp, astfel încât sănătatea voastră digestivă spune multe despre starea de sănătate generală.
Dacă digestia este prea lentă, prea rapidă, sau eratică, este un avertisment. Pe de altă parte, dacă începeți să aveți scaune mai regulate, înseamnă că lucrurile se echilibrează și se mișcă în direcția potrivită.
Dacă recunoașteți oricare dintre aceste șase semne, rezistați și țineți-vă de tratament. Acupunctura Funcționează!

Leave comment

strada Ion Rațiu, nr. 119 A, Constanța

Dr. Melinte-Moraru Oana. Acupedia - Clinica de Acupunctura Constanta

0725 198 583

Programează-te Acum!

Program Tratamente

Luni-Miercuri-Vineri: 15:30 - 18:30
WhatsApp WhatsApp Receptie Acupedia