Sinuzita – informații de bază

Sinuzita este termenul utilizat pentru a descrie inflamația cronică a sinusurilor. În anumite situații, poate să apară sub forma unei infecții sinusale acute, ceea ce determină apariția simptomelor – congestie, scurgeri nazale, dureri de de cap, nas înfundat.
Tipare de diagnostic pentru Sinuzită
Medicina Chineză tratează sinuzita prin prisma unui dezechilibru energetic. Aceasta implică determinarea tiparului de bază și a asocierilor simptomatologice ale fiecărui pacient în parte. Există, în principiu, 4 tipare diferite de abordare a sinuzitei.
Unul dintre cele mai frecvente tipare se referă la Deficiența Energetică a Splinei. Acest tipar necesită o diagnosticare foarte corectă deoarece, în Medicina Tradițională Chineză, este extrem de importantă stabilirea și tratarea cauzei, a factorilor declanșatori. Există un număr impresionant – 63 – de afecțiuni care pot să fie determinate de Deficiența Energetică a Splinei. Fiecare dintre aceste afecțiuni poate fi asociată sinuzitei, și poate orienta diagnosticul mai departe. Câteva dintre cele mai frecvent întălnite asocieri sunt: aritmiile, crize astmatiforme, bronșite, depresiile, amețeli (vertig), dureri epigastice, pierderi de memorie, gastrite, insomnie, sau, din contră, hipersomnie, infertilitate, obezitate, rinita, tinitus, si multe altele
Metoda de tratament abordată în cabinetul nostru este, evident, acupunctura. În funcție de cronicitatea afecțiunii, de afecțiunile atașate, de vârsta pacientului, problema poate fi rezolvată integral sau parțial, fără a impune intervenția chirurgicală asupra sinusurilor.
Capacitatea de creștere a reactivității organismului prin acupunctură este fundamentală!
Acupunctura folosește ace de acupunctură de unică folosință, cu diametre extrem de mici, ceea ce face inserția aproape insesibilă, iar disconfortul aproape inexistent.

Share:
Leave comment

strada Ion Rațiu, nr. 119 A, Constanța

Dr. Melinte-Moraru Oana. Acupedia - Clinica de Acupunctura Constanta

0725 198 583

Programează-te Acum!

Program Tratamente

Luni-Miercuri-Vineri: 15:30 - 18:30
WhatsApp WhatsApp Receptie Acupedia