Cate sedinte de acupunctura trebuie sa fac?

Fiecare dintre pacientii care ne-au vizitat cabinetul de acupunctura a pus aceasta intrebare: Cate sedinte de acupunctura credeti ca imi sunt necesare?
De cele mai multe ori raspunsul meu este „Minim 10”.
Desi, in realitate, raspunsul a variat de la persoana la persoana, in functie de identificarea tiparelor simptomatologice caracteristice fiecarui pacient in parte.
Majoritatea covarsitoare a pacientilor mei, ajung in cabinetul de acupunctura numai DUPA ce au epuizat orice alta solutie de tratament. De obicei, sunt la capatul unor tratament – de multe ori devastatoare pentru organism – cu diferite tipuri de medicamente care NU au dat nici pe departe rezultatele scontate. De multe ori au vizitat foarte multi medici specialisti, foarte multe clinici, foarte multe aparate de investigatie, foarte multe forumuri de discutii.
In 90% dintre situatii pacientii mei sunt cu adevarat experti in boala lor! Si nu spun asta in gluma, si nici nu o iau in gluma! Internetul geme de studii medicale competente, iar un pacient chiar se poate documenta cu foarte multe amanunte in ceea ce priveste propriile simptome.
Acupunctura este un tratament care, pentru a da rezultate adevarate, trebuie privita ca un tratament al intregului corp. De obicei, durerea de cap, insomnia, pofta crescuta de mancare, sau chiar ridurile aparute in jurul buzelor sau mirosul caracteristic al pielii unei persoane, se combina si ofera medicului informatii despre modul in care corpul reactioneaza la nivel intim, la factorii de stress.
Cand vorbim de factori de stress ne gandim atat la vremea rece, calda, umeda, etc, cat si la curentii de aer, sau stressul emotional – poate fi tristete dar si bucurie extrema. Oricare dintre aceste abateri de la normal, de la viata de zi cu zi, va determina un raspuns din partea organismului. Ca urmare, el va incerca sa se reechilibreze asa cum stie. Cateodata poate singur, altadata nu poate.
Acupunctura il ajuta! Ajuta organismul, incet, incet sa revina la starea de echilibru.
Tratamentul cu acupunctura are efect CUMULATIV. Asta inseamna ca intotdeauna efectul va fi din ce in ce mai puternic, din ce in ce mai stabil, odata cu cresterea numarul de sesiuni de tratament.
De aceea eu recomand pacinetilor mei minim 10 sedinte de acupuntura – pentru a obtine un efect puternic, stabil in timp pentru o perioada cat mai lunga.
Medicina Traditionala Chineza ne invata ca, in cazul afectiunilor cronice (cu o vechime mai mare de 6 luni), pentru fiecare 1 an de suferinta este necesara 1 luna de tratament.
Problemele acute – entorse, o durere de cap aparuta de nicaieri, o raceala, o alergie ocazionala spontana, o durere brusca de spate, etc – pot fi tratate in 1 pana la 5 sesiuni de tratament!
Dar, afectiunile vechi, sau cu potential de cronicizare, si ma refer aici la discopatii, la boli artrozice degenerative, la hipertensiuni arteriale, dureri de cap de tip migrenos, tulburari de ciclu menstrual, sindroame de epuizare, anxietati vechi si multe altele, au nevoie de o serie de tratament cu frecventa crescuta – de 3 ori pe saptamana, 10 sedinte de tratament – urmate ulterior de tratamente de intretinere, realizate la intervale regulate, determinate de medic si pacient prin consult, evaluare si discutie, in functie de nevoile individuale ale pacientului.
La Acupedia – Clinica de Acupuntura din Constanta, pretul unei consultatii este de 150 lei, al unei sedinte de tratament este de 75 lei iar a unui Pachet de Acupunctura de 10 sedinte este de 650 lei, incluzand o consultatie GRATUITA.
Fiecare pacient este evaluat individual! Fiecare pacient primeste o FISA de Tratament, creata individual! Fiecare pacient este tratat in functie de PROPRIILE afectiuni in contextul PROPRIEI structuri energetice.
Rezultatele apar rapid, fie ele discrete sau majore, dar, in 95% dintre situatii rezultatele sunt usor de identificat de catre fiecare pacient in parte.

Leave comment

strada Ion Rațiu, nr. 119 A, Constanța

Dr. Melinte-Moraru Oana. Acupedia - Clinica de Acupunctura Constanta

0725 198 583

Programează-te Acum!

Program Tratamente

Luni-Miercuri-Vineri: 15:30 - 18:30
WhatsApp WhatsApp Receptie Acupedia