Perspectiva Pacientului asupra Rezultatelor Tratamentului cu Acupunctură

Obiectivul studiului – determinarea experienței pacientului cu privire la rezultatul obținut în urma tratamentului cu acupunctură. Studiul a fost operat alături de 4 acupuncturiști, prin interogarea a 132 de pacienție, pe parcursul a 2 săptămâni.
Pacieții au primit tratamentul adecvat, personalizat, în mod obișnuit, din partea acupuncturiștilor lor.
Au fost evaluate următoarele elemente: pacinții au raportat simptomatologia fizică, emoțională/mentală, înainte și după tratament. Totodată pacienții au evaluat în ce măsură atribuie schimbarea stării lor de sănătate acupuncturii.
Motivele principale pentru care pacienții au apelat la tratamentul prin acupunctură au fost încadrate ca fiind simptome fizice (90%), probleme mentale și emoționale (9%), stare generală de sănătate și reechilibrare (1%).
Pentru simptomele fizice – 75% dintre pacienți au raportat o schimbare categorică la finalul tratamentului
Pentru simptomele emoționale și mentale – 67%
Pentru schimbările stării generale de bine – 54%
Pe parcursul tratamentului, mulți dintre pacienți, considerând problema care i-a adus la acupuncturist ameliorată sau chiar rezolvată, și-au îndreptat atenția asupra problemelor lăsate în plan secundar. O jumătate dintre acești pacienți s-au refocalizat asupra stării generale de bine. Au fost experimentate schimbări emoționale la 83% dintre pacienți, fără ca aceasta să fi fost o parte a simptomatologiei principale.
Pentru aceste schimbări, 58% dintre pacienți au atribuit schimbările substanțiale prin care au trecut acupuncturii, în timp ce încă 25% dintre pacienți au atribuit schimbările prin care au trecut ca fiind 100% datorate acupuncturii.
În concluzie, tratamentul cu acupunctură duce la apariția unei game variate de rezultate pozitive, de la schimbările emoționale – prin gama largă de beneficii care influențează stilul de viață al pacientului – până la modificare atitudinii cu privire la abordarea metodelor de tratament raportate la propria stare de sănătate.
Rezultatele sugerează ca pacienții resimt beneficii holistice (la nivelul întregului corp) după tratamentele cu acupunctură.

Articol realizat după un studiu publicat de Alison Gould and Hugh MacPherson/5 Jul 2004

Leave comment

strada Ion Rațiu, nr. 119 A, Constanța

Dr. Melinte-Moraru Oana. Acupedia - Clinica de Acupunctura Constanta

0725 198 583

Programează-te Acum!

Program Tratamente

Luni-Miercuri-Vineri: 15:30 - 18:30
WhatsApp WhatsApp Receptie Acupedia